تاریخچه
با توجه به قدمت دانشگاه علو.م پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه به عنوان یکی از دانشگاه های مطرح و توانمند در سطح کشور و وجود دانشکده های مختلف در این دانشگاه و پتانسیل های موجود در این دانشگاه راه اندازی دانشکده علوم توانبخشی در سال 1396 با جدیت در دستور کار معاونت آموزشی دانشگاه قرار گرفت و بستر راه اندازی این دانشکده با جذب اعضای هیات علمی رشته های توانبخشی در مقطع دکترا و اختصاص فضای فیزیکی مناسب برای آموزش نظری و بالینی و همچنین خرید امکانات و تجهیزات مورد نیاز کلینیک های تخصصی توانبخشی فراهم گردید. در همین راستا خانم دکتر لیبا رضایی عضو هیئت علمی رشته کاردرمانی به عنوان مسئول راه اندازی دانشکده معرفی گردید.
با توجه به درخواست های مکرر و پیگیریهای معاونت آموزشی و همچنین جلسات حضوری ریاست دانشگاه با معاونت و مدیران آموزشی وزارت متبوع و بازدید اعضای بوردهای آموزشی سه رشته فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتاردرمانی و همچنین بازدیدهای معاونت محترم آموزشی وزارت به همراه مدیران آن حوزه از دانشگاه، در نهایت در دی ماه ۹۸ موافقت اصولی راه اندازی دانشکده توانبخشی با ۳ رشته کارشناسی( فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتار درمانی) از سوی وزارت متبوع صادر گردید و مقرر شد سهمیه پذیرش دانشجو منوط به بازدید از امکانات و توان دانشکده باشد.
در تیرماه سال جاری پس از بازدید معاونت آموزشی وزارت و دبیر شورای گسترش دانشگاه ها از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و بررسی توانمندی ها و زیرساخت های دانشکده ، در نهایت دو سهمیه ۱۰ نفره پذیرش دانشجو در بهمن ماه ۹۹ جهت رشته های فیزیوتراپی و کاردرمانی در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری به صورت مشروط تا اخذ تاییدیه ازسوی شورای گسترش دانشگاهها قرار داده شد.
پس ازتلاشهای فراوان در ۲۶ آذر ۹۹ تاییدیه پذیرش دانشجو در رشته های فیزیوتراپی و کاردرمانی از سوی وزارت بهداشت ابلاغ گردید و بدین ترتیب دانشکده توانبخشی رسما کار خود را آغاز کرد.
چشم انداز دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
دانشکده علوم توانبخشی به عنوان نوپاترین دانشکده دانشگاه علوم پزشکی درصدد است تا با استفاده از اعضای هیات علمی مرتبط و امکانات و تجهیزات تخصصی در کلینیک های تخصصی توانبخشی و بخش های آموزشی در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیروی کارشناس متخصص در رشته های توانبخشی را تربیت نماید و به ارتقاء سلامت جامعه کمک نماید. این دانشکده همچنین کسب جایگاه علمی مناسب رشته های توانبخشی در بین سایر رشته های دانشگاهی را یکی از اهداف اصلی خود می داند و تلاش می کند تا با رعایت استانداردها در زمینه های آموزشی، پژوهشی و درمانی خود را به سطح دانشکده های برتر در این زمینه ارتقاء دهد.
برنامه عملیاتی دانشکده
ماموریت های دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
1. تربیت نیروی انسانی متخصص کارآمد در رشته های علوم توانبخشی مبتنی بر اصول آموزش پاسخگو
2. راه اندازی کلیه رشته های توانبخشی در مقطع کارشناسی
3. ارائه خدمات تشخیصی و درمانی- توانبخشی در حیطه اختلالات روانی، ذهنی، حسی و حرکتی
4. توسعه ارتباط علمی با دانشکده برتر در زمینه توانبخشی در کشور
5. توسعه ارتباط علمی با دانشگاه های خارج از کشور
6. تولید و انتقال دانش روا و پایا و فن آوری به روز در زمینه علوم توانبخشی
7. تقویت جایگاه علمی، مشورتی، و مدیریتی توانبخشی در سطح دانشگاه و نظام سلامت
8. انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی در زمینه علوم توانبخشی
9. تهیه،تدوین و انتشار منابع تخصصی وعمومی رشته های توانبخشی
10. ارتقاء دانش حرفه ای دانش آموختگان رشته های توانبخشی
11. آموزش جامعه در زمینه پیشگیری از کم توانیها و خود مراقبتی
12. ارتقاء دانش و نگرش جامعه در زمینه کم توانی ها
13. گسترش علوم توانبخشی در حیطه های نوین با راه اندازی دوره های تحصیلات تکمیلی